Reageren op een afspraakherinnering

Er zijn drie soorten herinneringen, SMS, e-mail en push, waarop gereageerd kan worden.

Reageren op een SMS-bericht

In het SMS bericht wordt een reageerlink aangeboden die verwijst naar de downloadpagina (zie voorbeeld hieronder). N.B. Het is niet mogelijk met een SMS-bericht te reageren.

Welke responsmogelijkheden op deze downloadpagina worden aangeboden, kun je instellen op https://beheer.afsprakenapp.nl (kies communicatie en dan de 3e tab). Hier kan ook een whatsapp-nummer worden ingevoerd.

Reageren op een e-mail herinnering

Onderaan de mail staat een zogenaamde vrije tekst (vetgedrukt), die door de praktijk zelf is in te vullen. Daar kan bv. aangegeven worden wat de gewenste manier is om een afspraak te verzetten of te annuleren. Het getoonde telefoonnummer is het nummer van de locatie. Verder kan een patient altijd via e-mail reageren, ook als de praktijk dat liever niet heeft. Tip: mail ons een niet bestaand e-mail adres (zoals geenmail@praktijknaam.nl) om in te stellen als reply to e-mail adres. Patient krijgt dan een foutmelding en weet dat de mail niet is aangekomen.

Reageren op een pushbericht

Als de patient op een push-herinnering klikt, ziet hij de afspraakdetailpagina in de app (zie hierboven). Daar wordt een optie geboden om contact met de praktijk op te nemen. Als je daarop klikt kom je bij de contactpagina in de app uit.

Het getoonde telefoonnummer staat bij de betreffende locatie in Intramed. E-mail adres is het adres wat bij de aanvraag van de AfsprakenApp/MijnZorgApp is opgegeven. Dit adres kan bij Locatie instellingen op https://beheer.afsprakenapp.nlworden aangepast.