Berichteninstellingen wijzigen

Waarom berichteninstellingen wijzigen?

Allereerst het goede nieuws: de verzending van de herinneringen gaat automatisch. Je hebt als praktijk wel een aantal keuzes in welke berichten er worden verzonden en via welk kanaal de berichten worden verzonden.

Let op: Om goed te begrijpen welke keuzes er wel en niet gemaakt kunnen worden raden wij aan om eerst het artikel te lezen met een algemene uitleg over de berichtenservice. Klik hier voor de uitleg.

Berichteninstellingen op praktijk-niveau

Het wijzigen van berichteninstellingen voor de hele praktijk doe je via de beheerpagina.
Klik hier om naar de beheerpagina te gaan en in te loggen.

Vergeten met welk wachtwoord je moet inloggen op de beheerpagina? Klik hier voor een uitleg.

Op het tabblad 'Abonnement instellingen' kun je de volgende keuzes maken:

• Wilt u afspraakherinneringen via SMS verzenden? (Alleen voor patiënten, die de app niet downloaden.)
    Een optie waarmee mensen die de app niet gedownload hebben de herinneringen niet meer via SMS, maar alleen nog via e-mail zullen ontvangen.
  • Wilt u de locatienaam van de afspraak vermelden in het SMS bericht?
    (Dit kan ervoor zorgen dat er een 2e SMS in rekening gebracht wordt als het bericht meer dan 160 tekens bevat).

Een optie waarmee de locatie wordt vermeld in de herinnering per SMS.
    Klik hier voor de uitleg.
  • Wilt u SMS uitnodiging sturen voor nieuwe vragenlijsten?
    Met de vragenlijst-service van AfsprakenApp/MijnZorgApp worden vragenlijsten in de app aangeboden. Je kunt cliënten met deze optie herinneren dat er een vragenlijst voor hen is klaargezet.
  • Wanneer wilt u dat de afspraakherinneringen worden verstuurd?
    Met deze optie stel je in of de cliënt 1 dag of 2 dagen voor de afspraak de herinneringen ontvangen. Dit geldt voor zowel herinneringen via push, e-mail als SMS.
  • Wilt u ook afspraakbevestigingen via e-mail verzenden?
    (Wordt na het maken van de afspraak verzonden.)

Een optie waarmee je afspraakbevestigingen kunt aanzetten. Dit is wat anders dan de herinneringen die standaard worden verzonden. De bevestiging wordt direct na het maken van de afspaak in Intramed verzonden, en is altijd via e-mail.
  • Wilt u aan uw patiënten de mogelijkheid aanbieden hun afspraken te koppelen aan hun online agenda?
    Hiermee kunnen cliënten hun afspraken ook in hun eigen Google/Apple agenda zetten. Kosten hiervoor worden alleen gerekend voor de beperkte groep cliënten, die er gebruik van maken.

Berichteninstellingen op cliënt-niveau

Je kunt ook de instellingen voor een enkele cliënt individueel aanpassen. Dit doe je via het AfsprakenApp icoon

Zie je geen AfsprakenApp icoon in Intramed? Klik hier voor de uitleg hoe deze te installeren.

Je kunt in de berichteninstellingen alle voorkeuren van de cliënt aanpassen.
Enkele voorbeelden:

• Cliënt wil geen berichten ontvangen -> Zet dan alle instellingen op Nee
  • Cliënt zegt geen push-herinneringen te willen ontvangen -> Zet dan 'Afspraakherinneringen per Pushbericht' op Nee en zet 'Afspraakherinneringen per E-mail' op Ja.